Onze medisch specialisten hebben de beste artrose braces voor u geselecteerd.

65,95 incl. BTW
65,95 incl. BTW
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina Snel bekijken

Artrose

Schapfix Genu S Kniebrace

65,95 incl. BTW
65,95 incl. BTW
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina Snel bekijken
44,95 incl. BTW
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina Snel bekijken
36,95 incl. BTW
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina Snel bekijken

Artrose

PLX Duimbrace

33,95 incl. BTW

Artrose is een vorm van reuma waarbij het hele gewricht betrokken is. Het kraakbeen in het gewricht gaat in kwaliteit achteruit. Het wordt dunner, zachter en brokkelig. Kraakbeen bevat geen zenuwen en kan daardoor geen pijn doen. Pijn door artrose komt dus waarschijnlijk door andere veranderingen binnen en buiten het gewricht.

Naast de kraakbeenschade ontstaan veranderingen in het bot direct onder het kraakbeen. Er vormen zich aan de rand van het gewricht zichtbare en voelbare knobbels, osteofyten genoemd. Ook is er vaak een lichte ontsteking van de slijmvlieslaag in het gewricht. Soms veranderen zenuwen in het gewricht, wat pijn veroorzaakt. Daarnaast komt het regelmatig voor dat spieren rondom het gewricht verzwakken en doen pezen om het gewricht pijn.

Artrose kan in alle gewrichten optreden, maar dit hoeft niet. Er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt zoals in de knieën, de heupen, de gewrichten in de nek en onderrug, de duim, de vingers en de grote teen.

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben artrose. De internationale naam van artrose is osteoartritis.

Bron: reumanederland.nl

Over artrose zijn er diverse misverstanden, te weten:

 • Slijtagereuma is een onjuiste benaming voor artrose. Het begrip “versleten” geeft een verkeerd beeld van wat artrose werkelijk is: artrose is een reumatische ziekte.
 • Artrose is geen ouderdomsziekte. Artrose is niet aan leeftijd gebonden; ook jonge mensen kunnen artrose krijgen. (ouderdom is wel een risicofactor om artrose te krijgen).
 • Het is niet juist dat aan artrose niets gedaan kan worden. Artrose kan niet worden genezen maar kan wel worden behandeld, waardoor de klachten kunnen verminderen. (door bv fysiotherapie, gebruik van medische hulpmiddelen (brace), oefentherapie, ergotherapie, ontspanningsoefeningen, gezonde voeding, kuren, alternatieve behandelmethoden, enz).
 • Het “ontzien” van de gewrichten door weinig of niet te bewegen is fout. Beweging is juist noodzakelijk om de gewrichten soepel te houden; de gewrichten mogen hierbij niet te zwaar worden belast.
 • In bot en kraakbeen zitten geen zenuwen, waarom geeft artrose dan toch vaak pijn? De pijn kan komen van kapsel, gewrichtsbanden, slijmbeurzen of botvlies. Als kraakbeen dunner wordt, gaat het bot daaronder reageren met vergroeiingen, osteofyten. Die kunnen pijnlijk drukken op omliggende weefsels.

De belangrijkste klachten zijn pijn en stijfheid.

 • Het gewricht doet pijn als u het beweegt en belast.
 • In rust kan het gewricht ook pijn doen. Maar dat komt alleen voor bij mensen die al lang artrose hebben.
 • De stijfheid is erger als u een tijdje niet hebt bewogen. In de ochtend hebt u hier het meest last van.
 • Door de pijn en stijfheid gaat bewegen steeds moeilijker.
 • Het gewricht kan ook gaan ontsteken. Dan wordt het rood en zwelt op. Ook kan het warm aanvoelen.

Meestal worden de klachten in de loop van de jaren erger.

Artrose kan je in 1 gewricht krijgen, maar kan ook in meerdere gewrichten voorkomen. Er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt zoals in de knieën, de heupen, de gewrichten in de nek en onderrug, de duim, de vingers en de grote teen.

De meest voorkomende vormen zijn osteoartrose, posttraumatische artrose (na letsel) en reumatoïde artritis.

Een brace is een laagdrempelige manier om het gewricht te ontzien! Hierdoor kan je het gewricht wel blijven gebruiken, zonder dat het wordt overbelast.

Wanneer gewrichtsproblemen het bewegen (ver)hinderen, helpen onze anatomisch (heeft betrekking op de lichaamsbouw) gevormde compressie braces de mobiliteit te herstellen. Met de door het breiwerk uitgeoefende compressie (druk) in combinatie met de geïntegreerde drukkussens en baleinen wordt het gewricht ontlast waarmee de natuurlijke beweging van het gewricht wordt ondersteund en de pijn verlicht. Onze braces geven optimale steun, ontlasten en ondersteunen de bewegingscontrole (sensomotoriek) tijdens dagelijkse bezigheden.

De ademende huidvriendelijke weefsels en hoogwaardige fabricage dragen bij aan het bereiken van een optimaal draagcomfort.

Koelen van een gezwollen, warm en pijnlijk gewricht helpt! Niet altijd hoeft u naar medicijnen te grijpen om gewrichtsklachten te verminderen.

Koudetherapie kan enige tijd voor verlichting zorgen. Bij ontstoken en pijnlijke gewrichten helpt een ice pack.  Zo’n koude-behandeling verdooft de pijn en helpt om de zwelling te verminderen

 • Onze Schaper Ice Pack & Compressie; koelen en compressie in één handzaam product – eenvoudig aan te leggen m.b.v. klittenbandsluiting
 • Door de anatomische vorm sluit het product optimaal om het gewricht en zo wordt er effectief gekoeld met een prettige druk, die u zelf kunt reguleren
 • Gemakkelijk en effectief om een gezwollen, warm en pijnlijk gewricht te koelen. De ideale koeltemperatuur ligt tussen 0 – 7 º C . Tijdsduur; een aaneengesloten periode van 15 minuten en dit 4 tot 6 keer per dag.

Visco-elastische hielkussen ter ontlasting van de beengewrichten! Ze werken dempend, ontlastend en drukverdelend.

De Schapfix Hielkussens verminderen de schokbelasting van het enkel-, knie- en heupgewricht en van de wervelkolom

Onze braces en Ice Packs zijn hulpmiddelen als onderdeel van een niet-operatieve behandeling maar denk ook aan:

  • Blijf in beweging. Uw huisarts, fysiotherapeut of oefentherapeut kan u hierbij helpen.
  • Neem daarnaast ook voldoende rust, voorkom overbelasting. Het kan een tijdje duren voor u de balans hebt gevonden tussen rust en activiteit.
  • Voorkom overgewicht; Als u te zwaar bent, worden uw gewrichten overbelast
  • Eet gezond

Er zijn diverse (wetenschappelijke) onderzoeken gedaan waarin is aangetoond dat een brace een bijdrage levert op het gebied van pijn, klachten, stijfheid en spierkracht. Een brace biedt gevoel van zekerheid (stabiliteit), waardoor men het gewricht meer gebruikt, de bewegingsvrijheid verbeterd,  en dit verbetert de spierkracht, het functioneren van de gewricht en vermindert klachten.

Daarnaast is bewezen dat een ice pack & compressie (koelen) pijnbestrijdend werkt.

Bron: Knee bracing can significantly reduce pain of kneecap osteoarthritis – University of Manchester – 2013

Bron: Splint for Base-of-Thumb Osteoarthritis A Randomized Trial – Journal Annals of internal medicine 2009

Bron: Systematic review of design and effects of splints and exercise programs in hand osteoarthritis – US National Library of Medicine 2011

Aanvullend verzekerd? Mogelijk wordt uw brace vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier.

 

Verzend en betaal informatie
 • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld is dezelfde dag verstuurd!
 • Betaal veilig met IDeal, Mister Cash, PayPal, Visa en Mastercard
 • Gratis verzending vanaf €50,-