Koelbrace van Artrose Brace

Met de koelbrace wordt het hele gewricht rondom gekoeld met een prettige druk

 

Bestel de koelbraces hier!

 
65,95 incl. BTW
65,95 incl. BTW
65,95 incl. BTW
15,95 incl. BTW

Online een koelbrace kopen

Heeft u problemen of klachten aan een gewricht, die u belemmert om een actief en pijnvrij leven te leiden? Dan is het goed om eens een kijkje te nemen op de website van Artrose Brace. We hebben op deze website al onze producten voor u bij elkaar staan. Hier horen ook onze koelbraces bij, die er snel toe bijdragen dat u gewrichtsproblemen minder pijnlijk aanvoelt en het herstel stimuleren. Bij ons kunt u deze koelbrace online kopen, waarna wij zorgen dat deze snel aan u wordt geleverd. Een bestelling maken bij ons is eenvoudig en veilig. U krijgt dan de kwaliteit geleverd waarmee u er op kunt rekenen dat er daadwerkelijk iets aan uw klachten wordt gedaan.

Bij Artrose Brace een koelbrace bestellen

We vinden het belangrijk om u de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Vandaar ook dat we al sinds 1927 werken aan de ontwikkeling van onze koelbraces. Deze maken we ook nu nog op de ambachtelijke manier, alhoewel het proces momenteel wel ondersteund wordt door moderne, computergestuurde techniek. Alles om ervoor te zorgen dat de koelbrace die u bij ons koopt ook daadwerkelijk doet waar hij voor bedoeld is. We gebruiken bij de productie van onze medische hulpmiddelen altijd de beste, huidvriendelijke materialen. De textiel die wij verwerken in onze producten is daarbij geheel vrij van schadelijke stoffen.

Vandaag nog een koelbrace bestellen

Het is heel eenvoudig om bij ons een bestelling te maken. Schroom daarbij ook niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over een van onze producten. We geven u graag advies en nemen met u door wat de mogelijkheden zijn. We werken samen met zorgprofessionals om onze producten zo goed mogelijk te maken. Vandaar ook dat onze producten door deze professionals worden aanbevolen. We werken daarbij samen met het bedrijf Mediq Medeco, dat zorg draagt voor de distributie van onze producten aan zorgprofessionals.

 • Koeling & Compressie in één handzaam producten; gemakkelijk en efficiënt
 • Het gehele gewricht wordt rondom gekoeld met een prettige druk (zelf te reguleren)
 • Een ideale oplossing voor pijnreductie; vermindert zwelling & onderdrukt een ontstekingsreactie
 • Makkelijk mee te nemen en gemakkelijk en snel in gebruik
 • Voor jong en oud en gaat jaren mee
 • Uitneembare slow-flow gelpack voor in de koeling – blijft lang koud
 • Universele maat en zijde – door de specifieke vorm en de klittenbandsluiting sluit het goed het om het gewricht
 • Het belangrijkste doel van koelen is om de zwellingen, die als gevolg van vocht- en inwendig bloedverlies optreden, zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Door het koelen “krimpen” de bloedvaten (vasoconstrictie) en wordt voorkomen dat er nog meer bloed naar plekken stroomt waar het niet thuis hoort.
 • Ook wordt hiermee een ontstekingsreactie onderdrukt.
 • Koelen heeft het plezierige effect dat het pijn vermindert.
 • Door het geven van compressie worden de zintuigcellen in de spieren en gewrichten positief beïnvloed. Dit wordt ook wel proprioceptie of positiezin genoemd.
Doordat de Schaper Koelbrace & Compressie gemakkelijk en eenvoudig is aan te brengen kan iedereen de producten gebruiken van jong tot oud. De koelbrace zorgt direct voor pijnverlichting en in combinatie met de compressie worden onder andere zwellingen en ontstekingen tegen gegaan. Hieronder enkele voorbeelden wanneer de koelbrace te gebruiken is. ✓ Artrose; voor het koelen van een gezwollen, warm en pijnlijk gewricht. ✓ Na een verzwikking of verstuiking ✓ Overbelasting ✓ Onstekingen ✓ Irritatie aan het gewricht ✓ Jumpers Knee ✓ Spierscheuring ✓ Tennis elleboog ✓ Onstekingen ✓ Ondersteuning na elke lichte training en in de herstelfase. ✓ Als onderdeel van eerste hulp bij sportongevallen (RICE-protocol – staat voor: rust, ijs, compressie en elevatie (hoog leggen). Kortom; Je kunt (bijna) alle blessures direct met de koelbrace & compressie behandelen,
1. Plaats het slow-flow-gel kussen in de koeling (koelkast), hier kan het 24/7 blijven liggen zodat hij direct klaar is voor gebruik. Voor een extra koude temperatuur kan het gelkussen maximaal 2 uur voor gebruik in de diepvries worden geplaatst. 2. Bij gebruik het gelkussen uit de koelkast halen en in het compressie gedeelte vastmaken door het klittenband aan de onderkant. Maak het pompje vast voor compressie. Met ON / OFF kan het ventiel worden bedient. In geval van mogelijke overgevoeligheid voor koude een tussendoek gebruiken. Zorg voor gebruik dat de huid schoon is (vrij van crème, lotion of andere middelen). 3. Na gebruik het gelkussen reinigen. Bij voorkeur met een doekje met 70% alcohol of bij een schone huid met water. Vervolgens naspoelen met water en goed afdrogen en weer in de koeling plaatsen.
Vergoeding brace/spalken (kortdurend gebruik) Zorgverzekering 2021 Onder bepaalde voorwaarden heeft u mogelijk recht op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, mits u deze bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten.  In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering wordt vermeld of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding en onder welke voorwaarden. Treed altijd in overleg met uw zorgverzekering.
VERZEKERING DEKKING
Hema 100%, max. € 50,- p. jr.
Menzis 100%, max. € 50,- p. jr.
FBTO Sport- of koelbrace: 100%, max. € 50,- p jr.
Nationale Nederlanden 100%, max. € 150,- p. jr.
Ohra 100%, max. € 150,- p. jr.
PMA Zorgverzekering 100%, max. € 50,- p. jr.
Studenten Goed Verzekerd Sport- of koelbrace: 100%, max. € 50,- p jr.
Zilveren Kruis Sport- of koelbrace: 100%, max. € 50,- p jr.
Bron: Zorgverzekeringswijzer 2021 AAN DEZE PAGINA KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND. Het Artrose Brace Team
Bekijk de producten hier!

Wat zeggen de experts?

” Schaper koelbrace & compressie is zeer makkelijk hanteerbaar, hufter proof, makkelijk schoon te maken. Koelbrace zorgt voor meer druk op het gewricht door het zelf te reguleren pompje. Het hele gewricht wordt rondom gekoeld met prettige druk.”

PROF. DR. F.J.G. BACKX

UMC Utrecht
fysio fc utrecht

”Schaper koelbrace & compressie is praktisch toepasbaar en gemakkelijk inzetbaar bij veldrevalidatie maar ook bij revalidatie binnen. Door spelers is de compressie zelf aan te passen wat zorgt voor optimaal comfort. De koelelementen zijn gemakkelijk in gebruik en bovendien kunnen ze overal (gekoeld) mee naar toe worden genomen. De spelers van FC Utrecht gebruiken deze producten graag omdat je tegelijkertijd het aangedane gewricht kan koelen en druk geven waarbij je ook nog kan variëren in de mate van compressie.”

Drs. P.C.A. Lodewijks

Hoofd Medische staf FC Utrecht

Verzend en Betaal informatie

 • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld is morgen in huis!
 • Betaal veilig met IDeal, Mister Cash, PayPal, Visa en Mastercard
 • Gratis verzending!