Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een brace of ice pack?

 • De juiste ondersteuning, passend bij de aandoening en anatomie van het lichaam
 • Een goede afwerking, om irritatie rond het product te voorkomen
 • Eenvoudig aan te kunnen leggen
 • Optimaal draagcomfort
 • Kies voor hoogwaardige materialen
 • Materiaal met een goede vochtafvoer (ademend weefsel), zodat de huid droog blijft

Welke brace of ice pack heb ik nodig?

Bij Artrose Brace streven we naar de beste services. Weet u niet precies wat het beste voor u is, neem dan contact met ons op: info@artrose-brace.nl of +31613070907.

Onze Ice Pack & Compressie producten zijn voor bijna alle gewrichtsproblemen een uitkomst. Daarnaast kan een geschikte brace helpen bij het sporten of dagelijks leven. Kijk op de productpagina’s voor een uitgebreide beschrijving. 

Het bepalen van de juiste maat

Raadpleeg de maattabel en meet secuur. En vergeet niet bij het bestellen van een brace of bandage voor ledemaat rekening te houden met de juiste uitvoering; links of rechts. In sommige gevallen zijn het universele uitvoeringen (zowel links als rechts te gebruiken)

Voor welke activiteit is een bandage / brace geschikt?

Bij de indicaties van onze producten wordt dit aangegeven 

Verslappen spieren door het gebruik van een brace of bandage?

Nee, dat is een fabeltje. Allereerst worden de spieren bij gebruik van een bandage of brace niet helemaal buiten werking gesteld; niet-riscovolle bewegingen worden in grote mate toegestaan waardoor spieren actief blijven. Daarnaast worden de spieren bij het niet dragen van een bandage / brace voldoende geprikkeld (bijv. tijdens het slapen). Wij bevelen onze hulpmiddelen niet aan zonder te wijze op het grote belang van spiertraining! Overleg met uw (fysio)therapeut welke spieroefeningen goed zijn voor het herstel

Hoe lang moet ik een brace / bandage dragen?

Dat hangt af van een aantal factoren, zoals de persoonlijke situatie, het type blessure, de mate van belasting. In de regel wordt een bandage / brace voor langere tijd gedragen. Het is raadzaam met een therapeut te overleggen

Mag ik de brace / bandage aanhouden als ik ga slapen?
Dit wordt aangegeven bij het desbetreffende product. In veel gevallen kan een brace of bandage ook ’s nachts worden gedragen. Twijflt u, neem contact met ons op voor deskundig advies. 

Kan ik de brace / bandage wassen?

Al onze producten kunnen in warm water, als handwas, met een mild wasmiddel worden gereinigd. Gebruik niet teveel wasmiddel, grondig spoelen  en ophangen om te drogen. Niet in de wasmachine of chemisch reinigen. Niet in de droger drogen

Hoe lang gaat een brace / bandage mee?

Een brace of bandage kan voor langere tijd gebruikt en gewassen worden, maar slijt natuurlijk wel door gebruik. De mate van slijtage hangt onder meer af van het soort product, de frequentie van gebruik, de vochtproductie en de plaatselijke wrijvingskracht. Zo zal een enkelbandage/brace sneller slijten van de product voor de pols. De levensduur wordt ook mede bepaald door goed onderhoud. Gemiddeld genomen is de levensduur van een bandage / brace 9 tot 12 maanden. 

Gaat u brace of bandage naar u mening te kort mee? Neem contact met ons op en dan zoeken we gezamenlijk naar een oplossing. 

Algemene richtlijnen

 • Niet op open wonden dragen of als er kans bestaat op huidziekte, allergische reactie of een doorbloedingsstoornis
 • De bandage / brace is bedoeld voor de individuele behadeling van de patiënt
 • Bij verkeerd gebruik is productaansprakelijkheid uitgesloten
 • Mochten de klachten toenemen of u merkt uitzonderlijke veranderingen, raadpleeg direct een arts
 • Laat de bandage / brace niet met ver- of zuurhoudende middelen, zalfjes en lotions in aanraking komen

Wat bieden onze producten de consument?

 • Functionele hulpmiddelen ter ondersteuning van het genezingsproces na (sport)letsel;
 • Duurzaamheid, draagcomfort en gebruiksvriendelijkheid staan bij ons voorop;
 • Er worden uitsluitend huidvriendelijke materialen verwerkt en de modernste componenten;
 • Oostenrijkse topkwaliteit sinds 1927;
 • Ontwikkelt i.s.m. vooraanstaande medisch specialisten en therapeuten.

Certificeringen

 • De CE-markering staat voor een betrouwbare kwaliteit.
 • Bij de fabricage wordt alleen textiel gebruikt dat aantoonbaar vrij is van schadelijke stoffen.
 • Onze productie voldoet aan het kwaliteitsmanagement zoals gesteld in ISO 9001:2008.
 • Al onze producten voldoen aan de wettelijke eisen voor medische hulpmiddelen en de EU-richtlijn voor medische hulpmiddelen 93/42/EEG

Onze stabiliserende braces (orthesen);

Het gaat bij deze producten om stabiliserende hulpmiddelen. Dit begrip karakteriseert de hoofdkenmerken van deze producten – ze werken ontlastend, stabiliserend, steunend en ondersteunend.
Daarmee onderscheiden ze zich in hun functie fundamenteel van onze actieve bandages, die op de eerst plaats volgens het concept van de compressietherapie werken.
Bij onze braces worden stabiliserende elementen zoals metalen of kunststof baleinen gebruikt maar ook moderne, ademende materialen

Onze actieve bandages;

Wanneer gewrichtsproblemen het bewegen (ver)hinderen, helpen onze bandages de mobiliteit te herstellen. Onder deze productgroep bieden wij anatomisch (heeft betrekking op de lichaamsbouw) gevormde compressiebandages aan, die soms zijn voorzien van visco-elastische pelotte. De activiteit wordt niet belemmerd – integendeel: de bandages hebben vooral bij lichamelijke beweging een genezende werking. Door de intermitterende massage, gecombineerd met de door het breiwerk uitgeoefende compressie (druk), wordt de doorbloeding gestimuleerd, de stofwisseling verbeterd en daardoor de genezing bespoedigd. Onze ademende weefsels en hoogwaardige fabricage dragen bij aan het bereiken van een optimaal draagcomfort.