Veel gestelde vragen

Wanneer u van plan bent een brace of icepack aan te schaffen, is het goed om op onderstaande punten te letten:

 • De juiste ondersteuning, passend bij de aandoening en anatomie van het lichaam
 • Een goede afwerking, om irritatie rond het product te voorkomen
 • Eenvoudig aan te kunnen leggen
 • Optimaal draagcomfort
 • Kies voor hoogwaardige materialen
 • Materiaal met een goede vochtafvoer (ademend weefsel), zodat de huid droog blijft

Bij ieder product vind u een maattabel, raadpleeg deze voor het bepalen van de juiste maat. Het is belangrijk om secuur te meten. Daarnaast is het goed om op te letten of er een linkse of rechtse uitvoering is van de brace. Vaak is deze universeel, maar voor het bepalen van de juiste maat is het belangrijk om hier goed op te letten.

Nee, het is een fabeltje dat de spieren verslappen door het gebruik van een brace of bandage. De spieren worden namelijk niet buiten werking gesteld, het blijft namelijk mogelijk om de spieren te bewegen. Hierdoor blijven ze actief. Wel bevelen wij aan om de hulpmiddelen te combineren me de juiste spiertraining. Overleg daarom met uw (fysio)therapeut welke spieroefeningen goed zijn voor het herstel van de spieren.

Hoe lang een brace of bandage gedragen moet worden, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de persoonlijke situatie, de blessure en de mate van belasting van het gewricht. In de regel wordt een bandage of brace juist voor een langere tijd gedragen voor de optimale ondersteuning. Het is raadzaam om met een therapeut te overleggen voor het juiste advies.

In de enkele gevallen kan de brace of bandage aangehouden worden wanneer u gaat slapen. Wanneer dit niet mogelijk is, zal dit worden aangegeven bij het product. Twijfelt u? Neem contact met ons op.

De brace of bandage kan gewassen worden in handwarm water met een mild wasmiddel. Zorg dat het product grondig gespoeld wordt en hang deze vervolgens op om te drogen. De brace of bandage kan niet in de wasmachine gewassen worden en kan niet in de droger worden gedroogd.

Gemiddeld genomen is de levensduur van een bandage of brace 9 tot 12 maanden. Een brace of bandage kan voor langere tijd gebruikt worden, maar zal wel slijtage oplopen door het gebruik. De mate van slijtage hangt onder meer af van het soort product, de frequentie van het gebruik, de mate van zweten in het product en de plaatselijke wrijvingskracht. Een enkelbandage of -brace zal bijvoorbeeld sneller slijten dan een polsbrace of – bandage. De levensduur wordt ook mede bepaald door goed onderhoud van het product.

Voor onze producten gelden een aantal algemene richtlijnen.

 • Draag de brace of bandage niet op open wonden of als er de kans bestaat op huidziekte, allergische reactie of een doorbloedingsstoornis.
 • Het product is bedoeld voor de individuele behandeling van de patiënt.
 • Bij het verkeerd gebruiken van het product is productaansprakelijkheid uitgesloten.
 • Raadpleeg uw arts wanneer u merkt dat de klachten toenemen in plaats van afnemen.
 • Laat de bandage of brace niet in contact komen met zuurhoudende middelen, zalfjes en lotions.